Onze zorg voor het milieu

Samen voor een beter energieverbruik

Q8 wil mee het goede voorbeeld geven inzake efficiënt met energie omspringen. Hoe kunnen we dat beter doen dan met doelbewuste inspanningen die de energie-efficiëntie in onze benzinestations en ons productaanbod moeten helpen optimaliseren?

CNG : Compressed Natural Gas

CNG (Compressed Natural Gas, of aardgas onder druk) staat garant voor een groot rijcomfort en een autonomie die vergelijkbaar is met die van andere brandstoffen. Met een volle tank kan je maar liefst 500km rijden. Met een hybridemotor die aardgas en benzine combineert, loopt dat zelfs op tot 1000km. Bovendien is de CNG-technologie uiterst veilig. Je kan er overal mee tanken en parkeren, ook ondergronds.

Q8 telt momenteel 5 stations waar je CNG kan tanken, en bekijkt de verdere uitbreidingsmogelijkheden ervan.

Snellaadstations door partnership met EDF Luminus

EDF Luminus en Q8 plaatsen in de loop van 2017 maar liefst 18 snellaadstations van de nieuwste generatie op de terreinen van Q8 langs de Belgische autowegen en autosnelwegen, met elk 2 snelladers voor elektrische wagens. Het laadvermogen van deze nieuwe snellaadstations bedraagt 50 kW. Hiermee kan tot 80% van de batterij in amper 30 minuten tijd worden opgeladen. De laadstations zijn van de nieuwste generatie, waardoor het ook veel makkelijker zal zijn om de elektrische wagen in te pluggen. Ze beschikken namelijk over multi-standaard stekkers, zodat alle gangbare elektrische auto’s toegang hebben tot de snellaadinfrastructuur. Door de plaatsing van deze snellaadstations kunnen automobilisten vanaf volgend jaar door heel België rijden met hun elektrische wagen zonder zich zorgen te hoeven maken over een lege accu.

Stations met zonnepanelen

Q8 plaatst ook zonnepanelen op een groot aantal stations, om zo energie uit te sparen en op een ecologisch verantwoorde manier energie op te wekken. Een aantal van de stations zijn hierdoor voor een groot deel zelfvoorzienend.

Andere energiezuinige initiatieven zijn onder meer de gesloten koelkasten in de shops, LED-verlichting binnen én buiten de stations, groene daken, waterrecuperatiesystemen, warmterecuperatiekoelsystemen en nog zoveel meer.
 
Q8 kijkt voortdurend uit naar mogelijkheden om bij te dragen aan het milieu en energie-efficiëntie.