De wereld van Q8

Q8-service-station

Q8 Belgium, trotse werkgever van 500 werknemers

Q8 Belgium is onderdeel van Kuwait Petroleum International, één van de grootste petroleum verwerkende bedrijven ter wereld. Q8 Belgium stelt in totaal een vijfhonderdtal mensen te werk in retail, direct business, smeeroliën en de verkoop van huisbrandolie.

Vanuit het hoofdkantoor in Antwerpen worden naast de Belgische activiteiten ook Europese activiteiten aangestuurd, waaronder de business to business retail IDS (voor een groot deel van Europa), het onderzoekscentrum Q8 Research (Nederland), depots in de Benelux en ondersteunende diensten (Nederland).

Q8-easy

Retail tankstations Q8 en Q8 easy

Q8 Belgium telt ongeveer 450 tankstations onder de merken Q8 en Q8 easy. We zijn daarmee een grote speler op de Belgische retailmarkt. Q8 Belgium streeft ook voortdurend naar een verdere uitbreiding van haar netwerk. Naast het onbemande concept Q8 easy, waar veiligheid en snelheid centraal staan, baat Q8 tevens bemande stations uit, waar de klantenervaring dan weer centraal wordt gesteld. Door langdurige samenwerkingen met Delhaize, Panos, Nespresso en andere diverse A-merken, biedt Q8 een totaalervaring aan die het tanken combineert met de aankoop van verse voeding, een heerlijk broodje of een kwalitatieve koffie.

Met de Q8 Liberty Card kan je als bedrijfsklant genieten van interessante kortingen. Ontdek welke voordelen er voor jou inzitten.

IDS

IDS (International Diesel Service)

IDS levert diesel aan voor nationaal en internationaal transport. Het telt op dit moment meer dan 600 volledig automatische tankstations in heel Europa. In België telt IDS momenteel 36 tankstations voor trucks. Op alle grote Europese snelwegen zijn er Truck Centers die - naast de tankservices - uitgebreide faciliteiten voor de chauffeurs bieden.

Q8-direct

Q8 Direct

Q8 Direct verkoopt brandstoffen in bulk. De klanten zijn onder andere grote professionele gebruikers, handelaars, lokale autoriteiten, transportbedrijven en landbouwbedrijven.

Q8-mazout

Q8 Mazout

Sinds meer dan 45 jaar is Q8 Mazout (Calpam & Mazout.be) actief in de verkoop en distributie van stookolie en andere petroleumproducten. Q8Mazout heeft een uitgebreide klantenportefeuille in België en Luxembourg en levert steeds op een snelle en veilige manier dankzij een vloot van 50 vrachtwagens.

Q8-oils

Q8 Oils

Q8 Oils produceert en verkoopt hoogwaardige smeermiddelen. Met een hoofdkantoor in Antwerpen is het strategische uitgangspunt gebaseerd op de innovatie op vlak van producten en marketing. Met vijf fabrieken in Europa is het bedrijf ook ambitieus aanwezig op de internationale markt van smeermiddelen.

Q8-research

Q8 Research

Q8 Research verricht onderzoek naar nieuwe producten en toepassingsgebieden voor zowel smeerolie, brandstoffen en bitumen als aerosolen. De slagvaardigheid waarmee Q8 Research opereert zorgt voor een vooraanstaande positie in de markt, vooral dan op het gebied van productontwikkeling in nichegebieden. Q8 Reserach beschikt over diverse laboratoria, zodat productveiligheid en kwaliteit altijd gewaarborgd worden.